Asperges met zalm uit de oven

Niet zomaar asperges met zalm. De asperges en zalm pak je namelijk “en papillotte” in. En papillotte betekend simpelweg het garen van groenten en vis in dit geval in een pakketje. Hierdoor stomen de asperges en zalm gaar. Het is niet alleen heel lekker, maar het ziet er ook spectaculair uit. Een topper om tijdens een etentje op tafel te zetten.

Asperges met zalm uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen

Asperges (ongeveer 6 per persoon)
800 gram verse zalmfilet
200 ml droge witte wijn
Saus voor asperges
250 ml water
50 gr boter
8 g verse basilicum
1 stokbrood

Benodigdheden, 4 vellen bakpapier

Bereiding

Als je niet hebt gekozen voor geschilde asperges, schil de asperges dan eerst.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de asperges 5 min. Snij de zalm in vier gelijke stukken. Giet de asperges af, laat uitlekken en verdeel ze samen met de zalm over de vellen bakpapier. Vouw het papier aan de randen iets omhoog, zodat vocht niet kan weglopen en schenk de wijn erbij. Bestrooi met peper. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht (en papillotte) en leg op de bakplaat. Bak de zalmpakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven tot de asperges en zalm gaar zijn. Bereid ondertussen de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes. Vouw de pakketjes aan tafel open. Bestrooi met de basilicum. Serveer met het stokbrood en de saus.