witte aspergesoep

Een lekkere romige soep. Niet gebonden met bloem of room, boordevol heerlijke asperges en hartstikke gezond. Dit romige krijg je doordat de asperges gedeeltelijk worden geblend.

pure witte aspergesoep

ingrediënten 

2 kilo witte asperges
Bouillon blokje
Zout
Water
Eventueel peper en verse kruiden

Bereiding 

Was en schil de asperges en snijdt ze in stukjes. Doe de schillen in een pan met wat water en zout. Laat dit een paar minuten op laag vuur trekken. Zeef de soep en vang het kookvocht op. Doe dit terug in de pan en voeg de stukken asperges toe. Laat deze met de kippenbouillon op laag vuur gaar worden. Haal wat van de stukjes uit de pan. Pureer de rest van de soep met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Laat het flink mixen voor een romig resultaat. Verdeel de overgebleven stukjes over de soepkommen of voeg weer bij de soep toe. Maak de soep af met wat peper en eventueel wat kruiden.

Tip

Ga voor geschilde asperges en vraag in onze winkel naar schillen. Deze krijg je er kosteloos bij (zoveel als je wilt 🙂 )