Aspergequiche met ham

Aspergequiche met ham

Ingrediënten

Hartig taartdeeg
500 gram asperges (netto geschild, ongeschild is dit zo’n 700 gram)
6 plakjes ham, ongeveer 2 ons
2 eieren
3 eiwitten
Scheutje melk
2 eetlepels kruidenroomkaas
Peper en zout
Verse bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de asperges in stukjes en kook in 5 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Dit kan je ook al in de ochtend of de dag ervoor doen. Dan hebben de asperges ruim de tijd om goed uit te lekken. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed hem met het hartige taartdeeg. Klop de eieren samen met de eiwitten en het scheutje melk los. Breng op smaak met peper en zout, voeg de asperges, de ham en wat fijngesneden bieslook toe en schenk het eimengsel in de bakvorm. Verdeel de kruidenroomkaas over de quiche en bak de quiche in het midden van de oven in 20 – 25 minuten gaar.

Bestrooi eventueel nog met wat extra bieslook.