Aspergelasagne

Dit recept is het ultieme comfortfood. Met zijn alle aan tafel, gezellig samen eten. Een heerlijke lasagne, lekker romig, maar ook met lekker veel asperges. Bij ons komt dit gerecht meermaals per seizoen op tafel en we weten dat jullie ook fan zijn! Toen we het eerder deelde kregen we zoveel leuke reacties. Deze kan dan ook niet ontbreken op onze website.

Aspergelasagne

Ingrediënten voor 4 personen

2 kilo asperges
50 gram bloem
400 gram ham in reepjes
400/500 ml kookvocht van de asperges
8 takjes peterselie, fijngesneden
1 bouillonblokje (bijvoorbeeld tuinkruiden)
125 ml slagroom of crème fraîche
Lasagnebladen
50 gram boter
Geraspte kaas
Nootmuskaat
Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de geschilde asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Kook de asperges in 10 minuten gaar. Giet de asperges af maar bewaar het kookvocht. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak dit al roerende, zodat de bloem kan garen, dit is goed als het lekker begint te ruiken. Voeg vervolgens beetje bij beetje het kookvocht van de asperges toe. Zorg dat het net vloeibaar is, maar niet te dik. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en het bouillonblokje. Roer de slagroom/crème fraîche erdoor en laat een minuutje doorkoken. Haal van het vuur af en voeg de ham reepjes en 2/3 van de peterselie toe, roer door elkaar. Doe 1/3 van de saus in een ovenschaal, daarop een laag lasagnevellen en daar de helft van de asperges op, herhaal dit nog een keer. Sluit af met een laagje saus, de rest van de peterselie en de geraspte kaas. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.