Asperges op traditionele wijze

Wie kent hem inmiddels niet, onze heerlijke Tijnsaus. Zijn naam doet eer aan de maken, Tijn. Tijn maakt al jaren voor ons de lekkerste saus, heerlijk bij asperges, maar ook bij andere groenten zoals broccoli, bloemkool of bij een lekker visje. Mocht je wat van deze heerlijke saus over hebben (wij verwachten van niet), gooi hem dan vooral niet weg, maar gebruik hem de volgende dag bij een ander gerecht.

Een echte favoriet, die ook bij ons wekelijks op tafel staat is toch wel asperges op traditionele wijze. Soms met ham, soms met zalm, allebei even lekker. Een eenvoudig recept, waarmee je snel toch een echt feestmaal op tafel zet.

Asperges met ham, ei, krieltjes en Tijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen

2 kilo asperges
Tijn saus
4 Eieren
Snufje zout
Krieltjes
200 gram of 8 plakken gekookte ham

Eventueel zelf toevoegen
Verse peterselie

Bereiding

Leg de asperges in een grote kookpan en schenk er ruim koud water overheen. Breng het water aan de kook en voeg dan een snufje zout. Kook de asperges 4-6 minuten, zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat ze in het hete vocht nog zo’n 10 minuten verder garen. Kook intussen in een aparte pan de krieltjes in 15 minuten gaar. En kook de eieren zacht in ongeveer 5 minuten. Was de peterselie, dep droog en hak fijn. Giet de eieren af en spoel ze af met koud water. Pel de eieren. Verwarm de Tijn saus in een pannetje. Schep de asperges op een bord en leg er een ei, de krieltjes en een plakje ham bij. Voeg een lepel Tijn saus toe en bestrooi eventueel met gehakte peterselie.